Prezenta rundă de finanțare are o valoare totală de 500.000 lei și își propune să finanțeze două-patru proiecte care abordează în timpul implementării probleme și oportunități legate de Reziliența climatică a bucureștenilor.
În urma mapării problemelor și soluțiilor de mediu din București care pot fi abordate de societatea civilă, și a unui proces de consultare și prioritizare cu principalii actori din domeniu, am decis următoarea arie de interes pentru prezentul apel de proiecte:
ARII DE FINANȚARE:
Înțelegerea riscurilor și oportunităților: Face referire la acțiuni de Informare și educare, dar și la procese de colectare de date care să ofere informații cu privire la riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. În această linie de finanțare sunt eligibile proiecte care vizează dezvoltarea de infrastructură și procese de măsurare a calității aerului și notificare a populației, infrastructură și procese de măsurare a calității apei în oraș, cercetare a efectelor temperaturilor extreme asupra oamenilor, comunităților și biodiversității locale, Informare, educare, advocacy pentru scalarea și/sau transferul intervențiilor propuse prin proiect etc;
Construirea rezilienței împotriva impacturilor viitoare: Face referire la acțiunile pe care le pot desfășura oamenii și comunitățile pentru a-și crește reziliența la efectele schimbărilor climatice. În această linie de finanțare sunt eligibile proiecte care vizează dezvoltarea de: infrastructură rezilientă pentru oameni și comunități;
Exemple de proiecte care NU sunt de interes pentru program (lista de mai jos este doar orientativă, nu este exhaustivă):
Prezenta rundă de finanțare are o valoare totală de 500.000 lei și va finanța între două și patru proiecte.
Decizia cu privire la sumele acordate fiecărui proiect va fi luată pe baza necesității relevate de bugetele aplicanților și de activitățile propuse în proiect.
Proiectele pot fi depuse de organizații non-guvernamentale, neafiliate politic care vor desfășura activitățile propuse în București.
Nu sunt eligibili să aplice angajații Orange România, sau ai organizațiilor afiliate, și nici alți membri de gradul I și II ai familiilor acestora (copii, părinți, frați/surori, soț/soție ai angajaților Orange România).
1. Formularul de înscriere proiect – formular online pus la dispoziție de către Finanțator
2. Coordonatorul de proiect:
3. Proiectul
Aplicațiile la acest Program vor trece prin următoarele etape de selecție:
După aceste etape, selecția proiectelor este considerată finală și proiectele câștigătoare vor fi făcute publice.
Proiectele finanțate vor fi selectate în baza următoarelor criterii, care sunt punctate cu note de la 1 la 5:
Pentru a putea înscrie o idee de proiect în competiție trebuie să:
Pentru a putea înscrie un proiect trebuie să vă fi creat înainte un cont de utilizator (vezi mai sus).
Odată autentificat, veți vedea Programele de finanțare disponibile în pagina principală sau în meniul de sus Fonduri. Selectați Platforma de mediu București - Runda IV și va apărea formularul de înscriere a proiectului pe care trebuie să-l completați.
Când începeți să completați formularul și îl salvați, dacă ieșiți din cont sau vă deconectați din platformă, veți regăsi formularul de proiect la care lucrați, după reconectare, accesând meniul Start. Pentru a continua completarea aplicației, apăsați pe titlul programului la care vreți să aplicați și vi se va deschide ultima variantă salvată a formularului pe care ați început să-l completați.
Pentru a trimite formularul completat pentru evaluare (ATENȚIE! până cel târziu 16 decembrie 2024, ora 18:00) apăsați pe butonul “Trimite”. Odată trimis în evaluare, formularul nu mai poate fi modificat; acesta poate fi doar vizualizat.
Pentru ușurință, vă recomandăm să lucrați aplicația în varianta draft a platformei (bucuresti.grantmanager.ro), înainte de a trimite varianta finală a proiectului.
Înainte de a începe să scrieți proiectul, asigurați-vă că ați descărcat și parcurs documentele din arhiva “Materiale auxiliare”.
În arhiva “Materiale auxiliare” veți găsi următoarele documente:Componența integrală a juriului va fi anunțată pe website-ul Platformei de mediu pentru București înainte de 16 decembrie 2024.
Membrii juriului nu pot aplica în competiție, direct sau indirect. În măsura în care un membru al juriului este direct interesat de unul dintre proiecte, se va abține de la punctare și dezbateri în ceea ce privește proiectul respectiv.
*Decizia juriului de a nu acorda finanțare unor idei de proiect este definitivă și nu poate fi contestată de aplicanți.
În perioada apelului de propuneri de proiecte două sesiuni de discuții cu potențialii aplicanți pentru a clarifica orice întrebări legate de aplicație. Sesiunile vor avea loc online, cu programare prealabilă pe email (ana.mircioaga@fundatiacomunitarabucuresti.ro), pe datele de: 5 noiembrie, ora 16:00, respectiv 19 noiembrie 2024, ora 16:00.
*Organizatorii pot decide oricând modificarea calendarului, prin înștiințare scrisă, în prealabil, publicată pe website-ul www.platformademediu.ro.
Lista proiectelor finanțate va fi publicată după data de 15 februarie 2025.
Orange România face parte din Grupul Orange, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații la nivel mondial, care conectează sute de milioane de clienți din întreaga lume. Cu peste 11 milioane de clienți locali și o cifră de afaceri anuală ce depășește 1,5 miliarde de euro, Orange conectează 1 din 2 români și oferă o gamă largă de soluții de comunicare pentru clienții rezidențiali și companii: servicii de voce, internet fix și mobil, TV, smart home, dar și soluții complexe IT&C prin Orange Business.
Orange România este operatorul numărul 1 în ceea ce privește performanța rețelei. Compania deține și nouă certificări consecutive Top Employer, ce confirmă faptul că Orange, pe lângă produsele și serviciile remarcabile pe care le oferă clienților, acordă o atenție deosebită angajaților și mediului de lucru.
Hub V7, Strada D.I. Mendeleev, nr. 5, etaj 1, sector 1, București
Pentru întrebări legate de program și procesul de aplicație, o puteți contacta pe Ana Mircioagă la: email: ana.mircioaga@fundatiacomunitarabucuresti.ro, telefon: 0730179997.